top of page
Maatschappelijk jaarverslag bloemen en planten

Opdrachtgever: Koninklijke Bloemenveiling FloraHolland

In opdracht van de Koninklijke bloemenveiling FloraHolland heeft Buining & Partners het verslag Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen 2012 & 2013 opgesteld. Het verslag gaat over de wereldwijd toonaangevende Nederlandse bloemen en plantensector. Hieronder wordt in dit verslag verstaan alle bloemen en planten die in Nederland geproduceerd of verhandeld worden. De sector heeft een omzet van circa 6 miljard euro per jaar. Naast FloraHolland hebben ook LTO Glaskracht Nederland en de Vereniging voor de Groothandel in Bloemisterijproducten (VGB) zich verbonden aan het verslag.

Werkzaamheden: - Opzet structuur en inhoud van het verslag - Introductie en implementatie internationale MVO standaard ‘Global Reporting Initiative’ - Verzamelen en analyseren informatie - Verslaglegging - Redactie en opmaak (in samenwerking met bureau Mocca) - Secretariaat opdrachtgeversgroep

Resultaten: Het verslag is onderschreven door de hoogste bestuurders van de betreffende organisaties en is online gepubliceerd: - MVO Verslag online - MVO Verslag pdf-versie (pdf, 1.04 mb groot)

bottom of page